Victoria C2 steunt het Jeugdsportfonds Rotterdam

Rotterdam |

‘Sporten is zo leuk. Je doet het met een team. Daardoor heb je veel vriendjes’, zegt Berend. De rechtsbuiten van Victoria Jongens C2 trekt zijn wedstrijdshirt over zijn hoofd aan. Op de voorkant prijkt in grote blauwe letters het logo van Jeugdsportfonds Rotterdam. Zijn team maakt dit seizoen met trots reclame voor deze stichting die kinderen laat sporten die dat om financiële redenen niet kunnen. ‘De drie ouders die de tenues sponsoren wilden liever de stichting onder de aandacht brengen dan hun bedrijfsnamen op de shirts’, legt Swen Bakkes uit. De manager van het hockeyteam nam contact op met de stichting. ‘Je mag niet zomaar een goed doel op je shirt zetten. Gelukkig hadden ze geen bezwaar’.

‘We hebben het Jeugdsportfonds gekozen omdat het een Rotterdamse organisatie is en hun doel heel dichtbij ons ligt’, zegt een van de ouders. ‘We vinden sport belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. En we zien hoeveel de jongens ervan genieten en leren. Ieder kind moet kunnen sporten’.

Met het logo op de shirts geven de 14 jongens van Victoria C2 elke wedstrijd bekendheid aan de stichting. Het plan is om tijdens de Rotterdamse marathon een sponsorloop voor het Jeugdsportfonds te lopen. Het is nog even onzeker of dat kan omdat er die dag ook een wedstrijd gespeeld moet worden. Maar als het doorgaat loopt Berend zeker mee. ‘Iedereen verdient sport. En daar willen we graag aan meehelpen’.