Trias in de bres voor kinderen in armoede

Overijssel |

Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Het Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel slaan de handen ineen met Trias, organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, om kinderen en jongeren uit financieel minder draagkrachtige gezinnen te laten deelnemen aan sport, kunst of cultuur.

Trias-bestuurder Fokko Witteveen: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken voor een goede lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling. Ongeacht de financiële situatie waarin zij opgroeien. In het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds Overijssel vinden we een partner die deze doelstelling met ons deelt. Trias-medewerkers moedigen kinderen en jongeren actief aan mee te doen aan sport of cultuur. Wanneer geld een drempel is kunnen ouders via Trias-medewerkers een beroep doen op het sport- of cultuurfonds voor de contributie en in bepaalde gevallen ook de attributen. De beide fondsen en Trias delen samen de kosten.”

Peter van der Terp, voorzitter van zowel Jeugdcultuurfonds Overijssel als Jeugdsportfonds Overijssel: “Het ontdekken en ontwikkelen van je sportiviteit en creativiteit, het laten zien wie je bent en wat er in je leeft, is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen van kinderen. Het vergroot de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Een kind dat sport, danst, tekent of zingt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren.”

De samenwerking tussen het Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel, die donderdag 9 maart is bekrachtigd, geldt voor alle kinderen die ondersteuning krijgen van Trias in Overijssel (in gemeenten waar de fondsen actief zijn plus Zwolle, Hengelo-Borne, Enschede en Almelo).

Foto: Peter van der Terp (links) en Fokko Witteveen