Sebastiaan Verschuren als ambassadeur!

Amsterdam |

Sebastiaan Verschuren ambassadeur van Jeugdsportfonds Amsterdam

Toen Sebastiaan werd gevraagd als ambassadeur voor het Jeugdsportfonds Amsterdam zei hij meteen volmondig ja. Sebastiaan vertelt:

“Als sporter heb ik altijd erg veel kansen gekregen. Dat begon bij mijn ouders en eindigde uiteindelijk bij internationale wedstrijden. Ook de stad Amsterdam heeft me daarbij erg geholpen, en wat is er mooier dan nu wat terug proberen te geven. Ik wil me enorm graag inzetten om die kansen voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken, want ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd.”

Ook de stad Amsterdam heeft me daarbij erg geholpen, en wat is er mooier dan nu wat terug proberen te geven. Ik wil me enorm graag inzetten om die kansen voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken, want ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Sebastiaan Verschuren is drievoudig Olympisch finalist en drievoudig Europees Kampioen. Hij won medailles bij Wereldkampioenschappen en is Nederlands Recordhouder. Zijn eerste Nederlandse titel won hij in 2005 en sindsdien heeft hij op alle grote internationale toernooien in finales gestaan. Hij werd vijfde tijdens de Olympische Spelen van Londen 2012. In 2016 werd hij verkozen tot Amsterdams sportman van het jaar. Na meer dan tien jaar topsport is de geboren Amsterdammer gestopt met het actief bedrijven van de zwemsport maar hij probeert zich nog steeds in te zetten voor deze – zoals hij dat zelf noemt – mooiste sport ter wereld.

Jeugdsportfonds Amsterdam is trots dat Sebastiaan bij wil dragen om zoveel mogelijk jongeren in Amsterdam een sportkans te bieden!