Sportbonden

De kinderen die via het Jeugdsportfonds een sportkans krijgen, wordt een lidmaatschap geboden van een sportvereniging die is aangesloten bij een NOC*NSF sportbond. Een aantal heeft zich als partner verbonden aan Jeugdsportfonds.

NOC*NSF en het Jeugdsportfonds hebben elkaar gevonden in de ambitie om de sportparticipatie te bevorderen. De groep kinderen die via het Jeugdsportfonds wordt bereikt en hun weg bij de verenigingen vinden, is daarbij bijzonder belangrijk. Deze kinderen worden anders letterlijk een vergeten groep, terwijl ze nu binnen de sociale cohesie van de sportvereniging de kans krijgen om een levenslange sporter te worden. Het Jeugdsportfonds is maatschappelijk partner van NOC*NSF en levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie om meer mensen aan sport te laten doen en kinderen in Nederland een betere toekomst te geven.

Het jeugdprogramma RAAK! is een initiatief van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) in samenwerking met ING Private Banking om kinderen te laten ervaren hoe leuk golfen kan zijn door lekker plezier te maken samen met vriendjes en vriendinnetjes! Elk kind moet kunnen sporten, niet alleen omdat het leuk is, maar vooral omdat een kind zich door sport sociaal, fysiek en mentaal ontwikkelt. NGF wil het Jeugdsportfonds graag helpen en alle kinderen de mogelijkheid geven om te sporten. Het Jeugdsportfonds is het goede doel van het Familietoernooi 2016. Hiermee geeft de NGF het Jeugdsportfonds ook een financieel steuntje in de rug.

Doelstelling van de samenwerking is dat kinderen die een bijdrage ontvangen via het Jeugdsportfonds doorverwezen worden naar een bij de judobond aangesloten club. “Het Jeugdsportfonds is het beste goede doel voor sportend Nederland. Zonder het Jeugdsportfonds zouden duizenden kinderen niet kunnen sporten. Iedereen weet dat judo de ideale sport is voor kinderen, maar voor kinderen in de doelgroep van het Jeugdsportfonds kan judo net dat extra zetje in de rug zijn”, aldus Theo Fledderus, algemeen directeur van de judobond.

De KNHB heeft gekozen voor Jeugdsportfonds als nieuw goed doel. De inzet van het Jeugdsportfonds als goed doel van de KNHB en het WK Hockey 2014 in het bijzonder, sluit aan op de beleidsvisie van de KNHB (Boeien en Binden). Bij het bepalen van het nieuwe goede doel is gekeken naar de huidige ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving. Alle activiteiten worden ondersteunt door de nationale elftallen.

Jeugdsportfonds Nederland is sinds 2010 verbonden aan de KNVB. “Het Jeugdsportfonds is voor ons een natuurlijke en logische partner”, zegt Jean Paul Decossaux (directeur commerciële zaken). “De samenwerking past perfect in onze ambitie om onze kerncompetenties – mensen, kennis en infrastructuur – in te zetten bij het oplossen van maatschappelijke problemen.

Door middel van deze samenwerking hoopt de KNWU dat voor kinderen die graag willen wielrennen, de instapdrempel lager is. Want, zoals Huib Kloosterhuis, directeur van de KNWU, aangeeft: “Elk kind heeft het recht om te sporten en zeker om te fietsen. Dat maakt hun wereld letterlijk groter.”

Het Nederlands Dames XV Rugby team staat voor plezier, doorzettingsvermogen, vrienden en respect. Rugby staat voor respect voor jezelf en tegenstander, voor je teamgenootjes en de scheidsrechter. Op het veld leer je omgaan met allerlei persoonlijkheden, culturen, meisjes/jongens en verschillende leeftijden. Juist die verschillen zorgen ervoor dat de teamgeest bij ons erg sterk is. Daarom hebben wij voor het Jeugdsportfonds gekozen! ALLE kinderen hebben recht op hetzelfde gevoel, de energie, het vertrouwen en het plezier wat wij op het rugbyveld ervaren. Door met jullie naam op ons speelshirt te spelen willen we anderen en onszelf ervan bewust maken dat dit niet voor iedereen geldt.