Opbrengst Pallisaderun Coevorden Jeugdsportfonds

Drenthe |

 

 

De Palissaderun is een obstacle run en niet zomaar één.

Vanuit de Ronde Tafel Coevorden is het idee ontstaan om een obstacle run te organiseren, waarbij de opbrengsten
naar een goed doel gaan. Dat idee is  ondertussen serieuze proporties aan gaan nemen en heeft geresulteert in een uit-
dagende en knotsgekke mudrun voor jong en oud op 28 mei jl.

Gesteund door vrijwilligers, ondernemers, gemeente en sportverenigingen kan de Palissaderun zich meten met de commerciële obstacle runs en heeft de run als doel een geweldig evenement in Coevorden neer te zetten.

Zo’n 450 deelnemers verschenen aan de start van de eerste Palissaderun Coevorden. Zij legden een parcours van 7,5 kilometer af en troffen maar liefst 34 obstakels aan tijdens deze barre tocht. Op diverse punten stond publiek de deelnemers aan te moedigen. De organisatie en de deelnemers kijken ongetwijfeld terug op een geslaagd evenement. De naam van het evenement verwijst naar het kunstwerk Palissade in de wijk Ossehaar.

Warmte speelde een belangrijke rol en daarom had de organisatie, serviceclub Ronde Tafel, gezorgd voor waterpunten onderweg en kregen de deelnemers verkoeling dankzij diverse waterobstakels. De route voerde door en rond de wijken Klinkenvlier en Ossehaar. De start en finish waren op het terrein van Raptim op sportpark Klinkenvlier.

Voorzitter Arjan Pot verrichtte om 12.30 uur de openingshandeling. De deelnemers gingen in groepen van 75 personen weg, de laatste groep vertrok om 14.00 uur. Direct na de start wachtte de eerste hindernis: onder het podium door kruipend gingen de deelnemers weg. Al snel werd het deelnemersveld uit elkaar geslagen. Onderweg werd hier en daar gepuft: ‘Ik kan niet meer’. Enkele deelnemers smokkelden hier en daar wat bij de obstakels. Op het terrein van Raptim, net voor de finish, wachtte het laatste obstakel.

Alsof het plezier nog niet genoeg voldoening geeft, hebben de deelnemers met de aanschaf van hun ticket ook nog eens het goede doel Jeugdsportfonds gesteund met een fantastisch bedrag van € 2.000,00