Lucie Houwen onderschrijft belang Jeugdsportfonds

Limburg |

Lucie Houwen – voormalig Nederlands rolstoelbasketbalster – weet als geen ander hoe belangrijk sport is. Via een sportkamp voor mensen met een handicap kwam Lucie Houwen in contact met rolstoelbasketbal. Haar carrière startte bij de Venlo Sport Crusaders. Voordat ze het wist zat ze in het Nederlands team. Van daaruit heeft ze o.a. deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio en brons gewonnen met het damesteam.
Lucie beleefd nog altijd veel plezier aan sport, niet meer op professionele, wijze maar wel als hobby. Zij vindt dan ook dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook de kinderen voor wie dit om financiële redenen niet mogelijk is.

Bij de Go for Gold Sportprijs Limburg 2016 was Lucie een van de genomineerden die een cheque in ontvangst mocht nemen voor het stimuleren van de breedte sport. Lucie heeft niet lang na hoeven te denken en heeft besloten om een deel van de cheque, € 250, te doneren aan Jeugdsportfonds Limburg.

Foto: Mara van den Oetelaar.  Lucie Houwen die voor de tweede keer deelneemt aan de Paralympics. Ze is rolstoelbasketbalster.

 

Het Jeugdsportfonds is een fonds dat kinderen laat sporten, voor wie dat anders financieel niet haalbaar is. Kinderen tussen de 4 en 21 jaar, wiens ouders of verzorgers de contributie niet kunnen betalen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds. Deze bijdrage is maximaal € 225,- per kind per jaar en wordt gebruikt om de contributie en benodigde sportattributen te betalen. Het geld komt echter nooit in handen van het kind of de ouders. Het wordt direct overgemaakt naar de sportvereniging of sportwinkel. De aanvraag voor de bijdrage wordt gedaan door de intermediair (tussenpersoon) die werkt in de omgeving van het kind. Dit kan bijvoorbeeld een docent zijn of iemand van Bureau Jeugdzorg.