Lansingerland opnieuw in zee met Jeugdsportfonds!

Zuid Holland |

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.

Volgens Van Tatenhove spelen beide fondsen een belangrijke rol. ,,Lansingerland is een energieke gemeente waar het verenigingsleven een grote rol speelt. Voor de ontwikkeling van kinderen is deelname aan sport en cultuur belangrijk. Daarom moet dat ook voor iedereen bereikbaar zijn. Deze fondsen helpen daarbij en dat juichen wij enorm toe.’’ Ook Rotary Lansingerland geeft jaarlijks een bijdrage aan het Jeugd Cultuurfonds.

Jaarlijks maken ruim tweehonderd kinderen gebruik van de fondsen. Van Tatenhove: ,,Het aantal aanvragen stijgt elk jaar nog. De fondsen voorzien dus zeker in een behoefte. Het is goed dat kinderen op deze manier toch kunnen sporten, toneel spelen of muziek maken.’’