Kick-off Jeugdsportfonds gemeente Brunssum

Limburg |

In oktober 2016 is Jeugdsportfonds Limburg een samenwerking aangegaan met Gemeente Brunssum. In 2016 is ernaar toe gewerkt om per 1 januari alle sportaanvragen neer te leggen bij het Jeugdsportfonds.

Gemeente Brunssum introduceerde bijna 10 jaar geleden een vergoeding via de bijstand, de ‘Paarse kaart’. Per 1 januari is deze vergoeding vervallen voor sportactiviteiten. Kinderen kunnen nu gaan sporten via het Jeugdsportfonds. Wethouder Hugo Janssen (Sociale Zaken): “We willen dat de drempel om te gaan sporten zo laag mogelijk ligt, ook voor gezinnen met krappe budgetten. Want sporten is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is niet alleen heel gezond, maar ook een wezenlijk onderdeel van de sociale ontwikkeling en weerbaarheid van onze jeugd. Dat willen we geen kind in onze gemeente ontzeggen”

Op donderdag 9 februari hebben de gemeente Brunssum, Rabobank Parkstad Limburg, in samenwerking met de Stichting Leergeld Parkstad en Jeugdsportfonds Limburg een informatiebijeenkomst gehouden. Doel van deze bijeenkomst was om verenigingen, scholen en instanties informatie te verstrekken over het gebruik van het Jeugdsportfonds en Leergeld Parkstad voor en door kinderen uit Brunssum.

Tijdens deze bijeenkomst werd namens de Rabobank Parkstad Limburg, uit naam van de Rabobank Foundation,  een cheque overhandigd aan Jeugdsportfonds Limburg. Met deze geweldige bijdrage van € 5.000 wil de Rabobank Foundation gemeenten stimuleren om te gaan participeren aan het Jeugdsportfonds.