Kaag en Braassem verlenging overeenkomst

Zuid Holland |

Op 8 mei 2017 hebben het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en de gemeente Kaag en Braassem de samenwerkingsovereenkomst getekend voor 2017 en 2018.

Tegelijkertijd werd door het Jeugdsportfonds Zuid-Holland, De Driemaster en De Tweesprong een convenant getekend die het mogelijk maakt voor kinderen in Kaag en Braassem, die leven onder de armoede grens, om hun zwemdiploma A te behalen.

Beide overeenkomsten zijn een verlenging van de eerder gemaakte afspraken.

In Kaag en Braassem leven er 150 kinderen onder de armoede grens en kunnen daardoor niet hun zwemdiploma behalen. Dit kost nu eenmaal te veel geld. Kaag en Braassem bestaat voor 88% uit land en voor 12% uit water en meren. Voor de veiligheid van de kinderen is het daarom van belang om hun zwemdiploma te behalen, zodat zij zich in het water kunnen redden. Daarnaast is zwemmen goed voor de gezondheid van de kinderen en door samen te zwemmen met leeftijdsgenoten groeit het zelfvertrouwen en hun sociale contacten.
In het convenant hebben het Jeugdsportfonds, De Driemaster en De Tweesprong afgesproken om kinderen, tussen de 5 en 18 jaar uit Kaag en Braassem, die leven onder de armoedegrens de mogelijkheid te bieden om het zwemdiploma A te behalen.