Jubileumcongres Jeugdsportfonds Drenthe

Drenthe |

Het Jeugdsportfonds Drenthe bestaat 10 jaar, reden voor een feestje! Het Jeugdsportfonds Drenthe vraagt al 10 jaar  aandacht voor wat armoede met kinderen doet. De effecten van opgroeien in armoede zijn groot maar meedoen aan sport en cultuur maakt een wereld van verschil. Het Jeugdsport en Jeugdcultuurfonds  Drenthe geven kinderen de kans hun talent te ontwikkelen en positieve ervaringen op te doen. Onze Drentse intermediairs zorgen ervoor dat jaarlijks zo’n 2.000 kinderen kunnen sporten of  iets aan cultuur kunnen doen!

Congres
Op 15 november wordt er een congres georganiseerd waarmee we willen we stimuleren dat beleidsmakers en uitvoerders er (nog meer) voor zorgen dat kinderen in armoede mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. We hebben daarvoor een gevarieerd programma samengesteld waar inhoudelijke sprekers worden afgewisseld met leuke sport- en cultuurintermezzo’s. We zijn enorm trots dat onze nieuwe Commissaris van de Koning aanschuift aan de ronde tafel bij wethouders Gert Vos (gemeente Hoogeveen) en Frits Alberts (gemeente Borger-Odoorn en voorzitter Jeugdsportfonds). Zij zullen het congres openen met een gesprek over armoede, het succes van het Jeugdsportfonds en de effecten van sport binnen de gemeente.

Het programma
Dagvoorzitter Herbert Dijkstra opent rond 15.30 uur het congres, ondersteund door een jeugdmusicalgroep van Scala Hoogeveen. Vervolgens leidt hij het ronde tafel gesprek over armoede. Na een sport intermezzo spreekt Harry Meulenkamp (lector Saxion Hogeschool Deventer en projectleider RAAK-projecten) over de effecten van armoede.  Dr. Ir. Hugo van der Poel, directeur van het Mulier instituut, vertelt wat kinderen van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds vinden. Theatergroep SPOT! brengt een stuk met aandacht voor het sociale gedrag van kinderen in het algemeen. We sluiten knallend af met een speciaal bedankje voor onze intermediairs.

Meer weten? Neem contact  op met: drenthe@jeugdsportfonds.nl.