Jeugdsportfonds Drenthe 10 jaar!

Drenthe |

 

Jeugdsportfonds Drenthe bestaat  13 april 2017 10 jaar.

 

In 10 jaar tijd is het Jeugdsportfonds in Drenthe een begrip geworden. Bijna 2000 kinderen en jongeren uit gezinnen in Drenthe waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging zijn in 2016 sportkansen geboden dankzij het fonds. Dat is een mooi resultaat. Echter het is en blijft schrijnend dat het Jeugdsportfonds nodig is. 1 op de 8 kinderen groeit op in armoede ook in Drenthe.

De kracht van het Jeugdsportfonds is de laagdrempelige manier  van aanvragen. Ouders of verzorgers kunnen geen aanvragen doen. Alleen intermediairs kunnen aanvragen doen. Dat zijn professionals belast met de zorg voor het kind zoals jeugdhulpverleners en sociaal werkers van wijkteams.

Sinds enkele jaren is ook in Drenthe het Jeugdcultuurfonds van start gegaan. Een prachtige kans voor kinderen met verschillende belangstelling te laten meedoen in de samenleving. Sport is daarbij een goede stimulans maar cultuur net zo.

We kunnen nog steeds alle steun van politiek, onderwijs, jeugdhulpverlening, serviceclubs en het bedrijfsleven goed gebruiken om nog meer kansen te creëren voor kinderen in Drenthe.

 

Frits Alberts

Voorzitter Jeugdsportfonds Drenthe