Geslaagde Morty Toertocht!

Zeeland |

Zondag 28 mei was het zover, de vierde editie van de Morty toertocht. We hadden een mooie dag uitgezocht, het was prachtig fietsweer. Een lekker zonnetje, weinig wind en aangename temperatuur; kortom, het ging een mooie dag worden.

Al snel druppelden de eerste deelnemers binnen op de Mortiereboulevard. Bij het startbewijs zat een lootje, waarmee ze automatisch meespeelden met de loterij. Daarmee waren mooie prijzen te winnen, waaronder een racefiets ter waarde van 750 euro van de Fietsenmakker. Bij terugkomst zouden de gelukkigen geïnformeerd worden.

Bij de gezamenlijke start werd het bedrag bekendgemaakt dat was opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Saïd Bouzambou, ambassadeur van het Jeugdsportfonds, hield trots de cheque van maar liefst 7000 euro omhoog! Daarna werd het startschot gegeven voor de tocht, die vanwege ‘Middelburg 800’, in een achtje liep.

Na een klein uurtje kwamen de eerste deelnemers terug op de Mortiereboulevard om pauze te houden. Er stonden ontbijtkoeken, bananen en sportdrankjes klaar, allemaal met dank aan Emte Arnemuiden. Iedereen kon even lekker in het zonnetje zitten, en bijtanken voor het tweede gedeelte van de tocht. Nadat de consumpties genuttigd waren, gingen ze weer op pad.

De tocht eindigde weer op de Mortiereboulevard. Daar waren ondertussen de winnaars van de loterij bekendgemaakt, en stonden drinken koud. Er waren twee ronde-missen aanwezig, waarmee iedereen zich kan laten vereeuwigen.

Het Jeugdsportfonds bedankt niet alleen de deelnemers voor hun aanwezigheid, maar ook de bedrijven en organisaties die weer hun medewerking hebben verleend: de bedrijven op de Mortiere Boulevard, waaronder de Mediamarkt, de Praxis, de Pronto en Profijt Wonen maar ook  Emte van Overveld en de Fietsenmakker en natuurlijk TC Walcheren voor de mooie ronde. Tot volgend jaar!