• Coördinator:Harry Akkerman, Stefan Hagebeek en Linda Hoogervorst
 • Mailadres:zuid-holland@jeugdfondssportencultuur.nl
 • Aanwezig:Maandag t/m vrijdag - 08.30 - 16.30 uur
 • Telefoon:0174-244940
 • Telefoon:0174-244940
 •  
 • Adres:Arckelweg 30, 2685 SN Poeldijk
 • Donaties op:NL61 RABO 0300 0054 07
 • KvK nummer:27272555
 • RSIN nummer:814875889

Gemeente met een zelfstandig Jeugdsportfonds

Overige gemeenten Zuid Holland

Het kan zijn dat uw gemeente niet in de bovenstaande lijst vermeld staat, neem dan contact op met het Jeugdsportfonds Zuid Holland. Het fonds beoordeelt of een uitzondering kan worden gemaakt.

U BENT INTERMEDIAIR

Fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen weer meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair! U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van de betreffende gemeente voor meer informatie.

UW DOCHTER WIL OP judo…

…en uw zoon wil voetballen maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Zuid-Holland helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geen geld is.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van uw gemeente voor meer informatie.

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingsport (judo, karate, boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen sportvereniging. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hem of haar naar de lessen/trainingen en/of wedstrijden laat gaan.

Intermediairs in uw gemeente

Capelle aan den IJssel :

Delft:  intermediairs-delft Intermediairs Delft september 2017

Hillegom: Intermediairs Hillegom september 2017

Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen): Spelregels en Intermediairs Jeugdsportfonds Hoeksche Waard

Kaag en Braassem: Intermediairs Kaag en Braassem september 2017

Katwijk: Intermediairs Katwijk januari 2018

Krimpenerwaard: Intermediairs Krimpenerwaard september 2017

Lansingerland: Intermediairs Lansingerland oktober 2017

Leiden: Intermediairs Leiden september 2017

Leiderdorp: Intermediairs Leiderdorp september 2017

Lisse: Intermediairs Lisse november 2017

Maassluis: Tussenpersonen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Maassluis Schiedam Vlaardingen

Midden-Delfland: Intermediairs Midden-Delfland september 2017

Nieuwkoop: Intermediairs Nieuwkoop september 2017

Nissewaard: Intermediairs Nissewaard februari 2018

Noordwijk: Intermediairs Noordwijk september 2017

Noordwijkerhout: Intermediairs Noordwijkerhout september 2017

Oegstgeest: volgt zsm

Pijnacker-Nootdorp: Intermediairs Pijnacker-Nootdorp september 2017

Schiedam: Tussenpersonen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Maassluis Schiedam Vlaardingen

Vlaardingen:  Tussenpersonen Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Maassluis Schiedam Vlaardingen

Zoeterwoude: momenteel niet beschikbaar

Zuidplas: Intermediairs Zuidplas september 2017

INTERMEDIAIRS NIET AANGESLOTEN GEMEENTEN: Intermediairs niet aangesloten gemeenten september 2017

 

 

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Zuid-Holland stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Zuid-Holland niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Zuid-Holland.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Zuid-Holland helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Zuid-Holland.

ONZE AMBASSADEURS

Het Jeugdsportfonds Zuid-Holland streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. We willen graag dat de boodschap van het Jeugdsportfonds  en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen, zo breed mogelijk gedragen en ondersteund worden. Het Jeugdsportfonds Zuid-Holland heeft daarom eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds.

 • Douwe Amels

  Douwe Amels

Steun het Jeugdsportfonds Zuid Holland

Zuid Holland Nieuws