• Coördinator:Dennis Plantinga
 • Mailadres:zeeland@jeugdsportfonds.nl
 • Aanwezig:Dinsdag en donderdag van 09.00 - 12.00 uur
 • Telefoon:0113-277106
 •  
 • Adres:Stichting Jeugdsportfonds Zeeland, 's Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes
 • Donaties op:NL77RABO0139866655
 • KvK nummer:20136951
 • RSIN nummer:818917234

Gemeenten aangesloten bij Jeugdsportfonds Zeeland

Download de spelregels per gemeente (PDF)

Overige gemeenten Zeeland

Het kan zijn dat uw gemeente niet in de bovenstaande lijst vermeld staat, neem dan contact op met het Jeugdsportfonds Zeeland. Het fonds beoordeelt of een uitzondering kan worden gemaakt.

U BENT INTERMEDIAIR

Fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen weer meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair! U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van de betreffende gemeente voor meer informatie.

UW DOCHTER WIL OP judo…

…en uw zoon wil voetballen maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Zeeland helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geen geld is.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Hieronder treft u een overzicht aan van intermediairs in de provincie Zeeland, wellicht heeft u al contact met een van deze organisaties en kan iemand die u al kent de aanvraag voor u verzorgen. Anders kunt u altijd contact opnemen met maatschappelijk werk of stichting Leergeld. Of met het Jeugdsportfonds zelf, dan zoeken we samen een intermediair die u kan helpen!

Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van uw gemeente voor meer informatie.

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingsport (judo, karate, boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen sportvereniging. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hem of haar naar de lessen/trainingen en/of wedstrijden laat gaan.

WELKE intermediair?

De volgende organisaties zijn als intermediaire organisaties en kunnen voor u de aanvraag verzorgen. Let op, bij sommige organisaties werken veel mensen en kan het zijn dat niet iedereen precies weet hoe men uw aanvraag kan verzorgen!

Aan-Z
Allevo
Alpha Scholengroep
Archipelscholen
Arduin
Auris
Beatrixschool
Budgetcoach Zeeland
Budgetpoint
Budget support
COA
Credit inkomensbeheer en bewindvoeringen
CSW Walcheren
Emergis
Finasol
Findool
Gemeente Hulst
Gemeente Sluis
Gemeente Terneuzen
Gemeente Tholen
GGD Zeeland
Gors
GR de Bevelanden
Heyliggerscchool
Housing First
Hulst voorelkaar
Intervence
Julsing financieel support
Juvent
KMD Bewindvoeringen
Kwakkenbos Bewindvoeringen
OPDC de Griffieon
Orinis Walcheren
Leergeld Walcheren
Leergeld Oosterschelderegio
Leergeld Zeeuws Vlaanderen
Leger de Heils
Lelie zorggroep
Lichtboei
Omnis scholen
Onze Wijs
Porthos
Praktijschool de Sprong
Praktijkschool Hulst
PRO het Bolwerk
de Rede
Revant
ROAT
Scalda
Scheldemond
Schuldhulpverlening Zeeland
SKOB Scholengroep
SMWO
het Springtij
de Stelle
Take Care bewindvoeringen
Tragel Zorg
Trion beheer
van den Bosse bewindvoeringen
Visio
Vlasmarkt bewindvoeringen
Vluchtelingenwerk Zeeland
Vraagkracht
Welzijn Veere
William Schrikker Groep
Zeeuws Bewind
Zorgstroom
ZSBB

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Zeeland stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Zeeland niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Zeeland.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Zeeland helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Zeeland.

ONZE AMBASSADEURS

Het Jeugdsportfonds Zeeland streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. We willen graag dat de boodschap van het Jeugdsportfonds  en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen, zo breed mogelijk gedragen en ondersteund worden. Het Jeugdsportfonds Zeeland heeft daarom eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds.

 • Jo-Annes de Bat

  Jo-Annes de Bat

 • Antwan Tolhoek

  Antwan Tolhoek

 • Erik Bastiaansen

  Erik Bastiaansen

 • Saïd Bouzambou

  Saïd Bouzambou

Steun het Jeugdsportfonds Zeeland

Zeeland Nieuws