• Coördinator:Mandy Leenpoel
 • Mailadres:mandy.rotterdam@jeugdfondssport.nl
 • Aanwezig:Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag
 • Telefoon:06-11519435
 •  
 • Helpdesk / backoffice:Helpdesk Jeugdsportfonds Rotterdam (aanvragen/administratie/intermediairs)
 • Mailadres:rotterdam@jeugdsportfonds.nl
 • Aanwezig:Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
 • Telefoon:010-4794457
 •  
 • Adres:Jeugdsportfonds Rotterdam, Hang 12, 3011 GG Rotterdam
 • Donaties op:NL54ABNA0981958621
 • KvK nummer:24412481
 • RSIN nummer:817789832
 • Meer info:

  Voor alle zaken omtrent aanvragen, administratie, aanmeldingen van intermediairs en administratieve afhandeling kunt u contact opnemen met onze Helpdesk via rotterdam@jeugdsportfonds.nl.
  Voor alle zaken aangaande donaties, samenwerkingsverbanden, PR en dergelijke kunt u contact opnemen met de Coördinator van het JSF Rotterdam Mandy Leenpoel op mandy.leenpoel@jeugdsportfonds.nl.

U BENT INTERMEDIAIR

Wat fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.
U kunt ook direct een aanvraag doen.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

UW DOCHTER WIL OP JUDO…

…uw zoon wil op voetbal, maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Rotterdam helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. In sommige gemeenten gelden andere spelregels en kan het bedrag afwijken. U kunt de spelregels downloaden vanaf onze homepage.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Deze intermediairs kunnen online een aanvraag voor uw kind indienen. De  ouderkaart-rotterdam bevat alle informatie die een intermediair nodig heeft om een aanvraag voor uw kind te doen. Vul de kaart in en geef deze aan de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds vergoedt sporten bij sportverenigingen maar ook bij verschillende commercieel aanbieders. Veel voorkomende sporten zijn:

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingsport (judo, karate, boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, kan uw kind  al sporten bij de gekozen sportvereniging of aanbieder. Van ouders/verzorgers wordt wel verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hun kind naar de sportclub en wedstrijden laat gaan.

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Rotterdam stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Rotterdam niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Rotterdam.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Rotterdam helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Rotterdam.

ONZE AMBASSADEURS

Het Jeugdsportfonds Rotterdam streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het verhaal van het fonds en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen dient zo breed mogelijk gedragen en ondersteund te worden. Het Jeugdsportfonds Rotterdam heeft eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds.

Steun het Jeugdsportfonds Rotterdam

Rotterdam Nieuws