• Coördinator:Merlin Bos (Coördinator)
 •  
 • Helpdesk / backoffice:Corina Cooke (Backoffice)
 • Mailadres:gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
 • Aanwezig:Backoffice telefonisch bereikbaar op maandag: 11.00-16.00u, woensdag: 08.00-16.00u, donderdag: 11.00-16.00u
 • Telefoon:026 35 40 397
 •  
 • Adres:Stichting Jeugdsportfonds Gelderland, Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
 • Donaties op:NL09RABO0157582213
 • Bestaat sinds:4 februari 2010
 • KvK nummer:09217112
 • RSIN nummer:821986223

Gemeente met een zelfstandig Jeugdsportfonds

Overige gemeenten Gelderland

Het kan zijn dat uw gemeente niet in de bovenstaande lijst vermeld staat, neem dan contact op met het Jeugdsportfonds Gelderland. Het fonds beoordeelt of een uitzondering kan worden gemaakt.

U BENT INTERMEDIAIR

Fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen weer meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair! U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van de betreffende gemeente voor meer informatie.

UW DOCHTER WIL OP judo…

…en uw zoon wil voetballen maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Gelderland helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geen geld is.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan criteria die per gemeente op kleine onderdelen kunnen verschillen. Kijk op de spelregels van uw gemeente voor meer informatie.

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingsport (judo, karate,boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen sportvereniging. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hem of haar naar de lessen/trainingen en/of wedstrijden laat gaan.

INTERMEDIAIRS PER GEMEENTE

Elke gemeente heeft een aantal intermediairs en een Lokaal Aanspreekpunt. Ouders/verzorgers en/of (trainers van) sportverenigingen kunnen contact opnemen met het Lokaal Aanspreekpunt van de desbetreffende gemeente. Hij/zij brengt u vervolgens in contact met een intermediair. Kijk voor de contactgegevens van het Lokaal Aanspreekpunt bij de spelregels van uw gemeente.

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Gelderland stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Gelderland niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Ook de provincie Gelderland is een belangrijke partner. Zij ondersteunen om een dekkend Gelders netwerk te realiseren, zodat voor kinderen aan de onderkant van de samenleving een vangnet werd gecreëerd om te kunnen sporten in georganiseerd verband.Het Gelderse Jeugdsportfonds draagt daarmee in vrijwel alle gemeenten bij aan de ontwikkeling van een provinciale structuur die bijdraagt aan de leefbaarheid en daarmee aan de economische ontwikkeling van onze mooie provincie Gelderland. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Gelderland.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Gelderland helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Gelderland.

ONZE ambassadeurs 

Het Jeugdsportfonds Gelderland stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen in de regio uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Dit zijn de partners van Jeugdsportfonds Gelderland.

 • Stefan Groothuis

  Stefan Groothuis

  Oud-schaatser

 • Henk Lubberding

  Henk Lubberding

  Oud-wielrenner

 • Manon Bollegraf

  Manon Bollegraf

  Oud-tennister

Steun het Jeugdsportfonds Gelderland

Gelderland Nieuws