• Coördinator:Danielle Poortier
 • Mailadres:enschede@jeugdsportfonds.nl
 • Aanwezig:Maandag t/m donderdag - 09.00 - 18.00 uur
 • Telefoon:053 - 203 40 19
 •  
 • Adres:Postbus 40120, 7504 RC Enschede
 • Donaties op:NL75RABO0132967081
 • Bestaat sinds:2011
 • KvK nummer:52750205
 • RSIN nummer:850581230

U BENT INTERMEDIAIR

Wat fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen.
Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

UW DOCHTER WIL OP JUDO…

…uw zoon wil op voetbal, maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Enschede helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 225 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts, een maatschappelijk werker of Stichting Leergeld Enschede. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

Spelregels

 • Kinderen komen in aanmerking voor één buitenschoolse activiteit (sport)
 • Het Jeugdsportfonds Enschede is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar
 • Ouders/verzorgers hebben een inkomen op bijstandsniveau
 • Ouders/verzorgers zijn woonachtig in de gemeente Enschede
 • De sportactiviteit dient een sociaal karakter te hebben (lessen in groepsverband)

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen contributie van sportverenigingen die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF.

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingsport (judo, karate, boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Na het indienen van een aanvraag en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, kan uw kind  al sporten bij de gekozen sportvereniging. De bijdrage van het Jeugdsportfonds wordt rechtstreeks overgemaakt naar de sportclub. Ouders/verzorgers dienen wel zélf hun kind aan te melden bij de vereniging. Van ouders/verzorgers wordt tevens verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hun kind naar de sportclub en wedstrijden laat gaan.

Atletiek
Badminton
Basketbal
Fitness
Gymnastiek/turnen
Handbal
hockey
Honkbal/softbal
korfbal
Overig
Paardrijden
Schaatsen
Scouting
tafeltennis
Tennis
zelfverdediging

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Enschede stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Enschede niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Enschede.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Enschede helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Enschede.

 

Ieder kind doet mee
Ieder kind doet mee is een initiatief van Stichting Leergeld Enschede (SLE), het Jeugdsportfonds Enschede (JSF) en het Jeugdcultuurfonds Enschede (JCF).
Zij vinden dat íeder kind mee moet kunnen doen en slaan om deze reden de handen ineen om sociale uitsluiting van kinderen die opgroeien in armoede te voorkomen. ‘Nu meedoen, is straks meetellen’, is de gedachte.
De geheel nieuwe website www.iederkinddoetmee.nl biedt verschillende mogelijkheden om kinderen uit armoedegezinnen in Enschede te ondersteunen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Zo kunt u kiezen voor 1 op 1 sponsoring, eenmalige donaties en giften, of sponsor één van onze projecten.

Kijk op www.iederkinddoetmee.nl voor meer informatie.

Klik hier om het jaarverslag 2015 van het Jeugdcultuurfonds Enschede (tezamen met Stichting Leergeld Enschede en het Jeugdsportfonds Enschede) te lezen.

AMBASSADEURS

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen zetten vooraanstaande (ex-) topsporters, topsportcoaches en BN-ers zich in voor het Jeugdsportfonds. Dit doen zij belangeloos. De ambassadeurs tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid. De ambassadeurs kennen soms ook de problemen van de kinderen uit eigen ervaring. Het Jeugdsportfonds is zeer blij met hun inzet.

Klik hier om direct door te gaan naar de landelijke ambassadeurspagina.

ONZE AMBASSADEURS

Het Jeugdsportfonds Enschede streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het verhaal van het fonds en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen dient zo breed mogelijk gedragen en ondersteund te worden. Het Jeugdsportfonds Enschede is dan ook op zoek naar eigen ambassadeurs die zich belangeloos willen inzetten voor het fonds.

Steun het Jeugdsportfonds Enschede

Enschede Nieuws