• Coördinator:Hanneke van den Boom
 • Mailadres:breda@jeugdsportfonds.nl
 • Aanwezig:Maandag, dinsdag en donderdag
 • Telefoon:06 143 872 91 / 06 404 104 53 (alleen voor ouders met aanvragen)
 •  
 • Adres:Stichting Jeugdsportfonds Breda, Postbus 5675, 4801 EB Breda
 • Donaties op:NL17RABO0134977092
 • KvK nummer:58944400
 • RSIN nummer:853248680
 • Meer info:

  Wij willen zoveel mogelijk kinderen in Breda laten sporten. Meer informatie? Kijk ook eens naar onze campagne op http://www.laatuwkindmeedoen.nl/

U BENT INTERMEDIAIR

Wat fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdcultuurfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdsportfonds en omgekeerd. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

Via deze film leggen we graag uit wie we zijn, wat we doen en hoe het Jeugdsportfonds Breda werkt!

UW DOCHTER WIL OP JUDO…

…uw zoon wil op voetbal, maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Breda helpen!
Het Jeugdsportfonds Breda geeft sportkansen aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar, uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie en attributen. U kunt de spelregels downloaden vanaf onze homepage. In sommige gemeenten gelden andere spelregels en kan het bedrag afwijken.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.
Heeft u een BredaPas, dan kan u onder bepaalde voorwaarden de aanvraag ook rechtstreeks  indienen. Kijk in de spelregels hoe dit in zijn werk gaat. Download hier de online versie van het basis aanvraagformulier: Ouderkaart Jeugdsportfonds_Formulier.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

WELKE SPORTEN?

 • De sportactiviteit moet vallen onder het begrip sportbeoefening in groepsverband, met een structureel karakter.
 • De sportaanbieder moet ten minste één jaar bestaan om voor vergoeding in aanmerking te komen en dient ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel. Indien de sportaanbieder nog géén jaar bestaat, dient aangetoond te worden dat de sportaanbieder wekelijks structurele sportlessen voor meerdere groepen personen verzorgt.
  De sportaanbieder draagt zorg voor gekwalificeerde begeleiding en een structureel sportaanbod.
 • Aanvragen voor fitness onder begeleiding worden in behandeling genomen als de sportaanbieder is goedgekeurd door Jeugdsportfonds Breda. Alleen jongeren tussen de 14 en 18 jaar komen voor een vergoeding voor fitness in aanmerking.
 • Hieronder vallen niet groepslessen voor bijvoorbeeld overgewicht of specifieke groepslessen voor jongere kinderen die akkoord bevonden zijn door het Jeugdsportfonds Breda.
 • Aanvragen voor ballet, breakdance en andere dansvormen en voor scouting kunnen worden ingediend bij het Jeugdcultuurfonds Breda (www.jeugdcultuurfonds.nl/breda)
 • Naast sportactiviteiten biedt het Jeugdsportfonds ook vergoeding van zwemlessen aan. Er kan 90% korting worden verkregen op een leskaart voor zwemles op vertoon van de BredaPas bij een van de Optisport zwembaden in Breda.
  Voor zwemles voor kinderen met een beperking kunt u contact met Jeugdsportfonds Breda opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, kan uw kind  al sporten bij de gekozen sportvereniging. Van ouders/verzorgers wordt wel verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hun kind naar de sportclub en wedstrijden laat gaan.

ONZE PARTNERS

Het Jeugdsportfonds Breda stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Breda niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan de partners van Jeugdsportfonds Breda.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN UW REGIO
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen landelijk ruim 42.000 kinderen elk jaar een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Breda helpen? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdsportfonds Breda.

Onze ambassadeurs

Het Jeugdsportfonds Breda streeft ook lokaal naar meer aandacht en bekendheid. Het verhaal van het fonds en de kansen die het creëert voor kansarme kinderen dient zo breed mogelijk gedragen en ondersteund te worden. Het Jeugdsportfonds Breda heeft eigen ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor het fonds.

Kijk hier voor een filmpje van onze ambassadeur Tessa.

 • Jelle ten Rouwelaar

  Jelle ten Rouwelaar

  NAC Breda

 • Tessa ter Sluis

  Tessa ter Sluis

  Nederlands Kampioen Squash 2017

 • Marij van der Mast

  Marij van der Mast

  Nationaal Zwemkampioen

Steun het Jeugdsportfonds Breda

Breda Nieuws