• Coördinator:Levi Heimans
 • Mailadres:levi.amsterdam@jeugdfondssport.nl
 • Aanwezig:Ma, di, do, vrij
 •  
 • Helpdesk / backoffice:Voor vragen over aanvragen en betalingen
 • Mailadres:amsterdam@jeugdfondssport.nl
 • Aanwezig:Ma t/m vr 09:00 - 17:00u (niet bereikbaar 12:30 - 13:30u)
 • Telefoon:06-20074161
 •  
 • Adres:Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
 • Donaties op:NL14ABNA0548914869
 • Bestaat sinds:1999
 • KvK nummer:341.17.279
 • RSIN nummer:814838303

DIRECTE Amsterdamse INFO

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

U BENT INTERMEDIAIR

Wat fijn dat u kinderen wilt helpen. Mede dankzij u kunnen kinderen meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

CONTACT?

Wanneer u een vraag heeft met betrekking tot aanvragen of betalingen, dan kunt u contact opnemen via amsterdam@jeugdsportfonds.nl of 06-20074161. Vermeld daarbij het aanvraagnummer van het kind waar de vraag betrekking op heeft.

INTERMEDIAIR WORDEN?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de  aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels. De Nederlandstalige spelregels treft u hierboven aan. De spelregels voor Amsterdam in het EngelsTurks  en Arabisch  kunt u downloaden.

DIRECTE AMSTERDAMSE INFO

UW DOCHTER WIL op judo…

…uw zoon wil op voetbal, maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds Amsterdam helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of sportattributen tot een maximum van € 300 per kind, per cursusjaar, voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. U kunt de spelregels downloaden vanaf onze homepage.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de aanvraag een ingevuld basis aanvraagformulier mee naar de intermediair.

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan bepaalde criteria die zijn vastgelegd in de spelregels.

WELKE SPORTEN?

Het Jeugdsportfonds Amsterdam vergoedt alleen contributie van sportaanbieders die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF of zijn goedgekeurd door Jeugdsportfonds Amsterdam

 • Balsporten (voetbal, honkbal, hockey, korfbal, basketbal, rugby, handbal, volleybal)
 • Verdedigingssport (judo, karate, boksen en div. verdedigingssporten)
 • Watersport (zwemmen, waterpolo, zeilen, surfen)
 • Racketsport (tennis, badminton, squash)
 • Overige (turnen/gymnastiek, atletiek, schaatsen)

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdsportfonds, kan uw kind al sporten bij de gekozen sportvereniging. Van ouders/verzorgers wordt wel verwacht dat zij hun kind stimuleren bij het sporten en hun kind naar de sportclub en wedstrijden laat gaan.

CONTACT?

Wanneer u een vraag heeft met betrekking tot aanvragen of betalingen, dan kunt u contact opnemen via amsterdam@jeugdsportfonds.nl of 06-20074161. Vermeld daarbij het aanvraagnummer van het kind waar de vraag betrekking op heeft.

ONZE PARTNERS 

Het Jeugdsportfonds Amsterdam stelt alles in het werk om sportkansen te creëren voor kinderen uit gezinnen die zich dat financieel niet kunnen veroorloven. Dat doet het Jeugdsportfonds Amsterdam niet alleen. Mede dankzij lokale partners wordt het Jeugdsportfonds in staat gesteld kinderen die sportkans te geven. Onderaan de pagina staan alle partners van Jeugdsportfonds Amsterdam.

WORD PARTNER

HELP ONS MEER KINDEREN TE LATEN SPORTEN IN AMSTERDAM
Om alle kinderen in uw regio te kunnen laten sporten hebben we steun nodig. Uw steun. Dankzij het Jeugdsportfonds krijgen in Amsterdam elk jaar 6500 kinderen een sportkans. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250 nodig. Geld dat direct ten goede komt aan kinderen die het nodig hebben, bij u in de buurt. Wilt u Jeugdsportfonds Amsterdam helpen? Neem dan contact op met de Levi Heimans.

Maverick Advocaten is partner van het Jeugdsportfonds Amsterdam.

“Maverick Advocaten wil graag een bijdrage leveren aan de samenleving waarin wij leven. Wij hebben ons ten doel gesteld daar waar mogelijk een positief verschil te maken en ondersteunen om die reden actief lokale projecten. Het Jeugdsportfonds vinden wij goed bij ons als jong en dynamisch advocatenkantoor passen en vooral omdat wij gespecialiseerd zijn in het mededingingsrecht en sport een gezonde vorm van concurrentie is.”

De Stichting Van Lanschot Kempen Foundation (VLKF) is partner van het Jeugdsportfonds Amsterdam. De stichting is begin 2016 opgericht door Van Lanschot en haar dochteronderneming Kempen & Co.

“De missie van de VLKF is het initiëren en bevorderen van maatschappelijke projecten ten behoeve van een betere wereld en volgende generaties. Dit wil de VLKF bereiken door financiële middelen van de stichting, kennis en (werk)tijd van Van Lanschot- en Kempen-medewerkers en kennis/netwerken van klanten van Van Lanschot en Kempen in te zetten.”

Ambassadeurs

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen zetten vooraanstaande (ex-) topsporters, en inspirerende Amsterdammers zich in voor het Jeugdsportfonds Amsterdam. Dit doen zij belangeloos. De ambassadeurs tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid. Jeugdsportfonds Amsterdam is zeer blij met hun inzet.

Tim Veldt

“Sporten vind ik het mooiste wat er is. Op jonge leeftijd koos ik voor atletiek, later voor wielrennen. Nu ik mijn carrière als profwielrenner heb beëindigd geniet ik van de vrijheid die ik heb om andere sporten te proberen zoals squash, golf, hardlopen, zwemmen en skiën, ik vind het allemaal prachtig! Ik gun iedereen de mogelijkheid om een leuke sport te kunnen kiezen en vind dat je met sport op jonge leeftijd moet kunnen beginnen. Om die reden zet ik me graag in voor het Jeugdsportfonds Amsterdam.”

…ik gun iedereen de mogelijkheid om een leuke sport te kunnen kiezen en vind dat je met sport op jonge leeftijd moet kunnen beginnen…

SEBASTIAAN VERSCHUREN

“Als sporter heb ik altijd erg veel kansen gekregen. Dat begon bij mijn ouders en eindigde uiteindelijk bij internationale wedstrijden. Ook de stad Amsterdam heeft me daarbij erg geholpen, en wat is er mooier dan nu wat terug proberen te geven. Ik wil me enorm graag inzetten om die kansen voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken, want ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd.”

…wat is er mooier dan nu wat terug proberen te geven… Ik wil me enorm graag inzetten om voor zoveel mogelijk kinderen kansen te creëren…

CLAIRE VERHULST

“Bij VoorUit kom ik dagelijks in contact met kinderen die graag zouden willen sporten, maar daar helaas het geld niet voor hebben. Via VoorUit organiseren wij sportactiviteiten voor kids, maar voor deze kids zou het natuurlijk ook super tof zijn als ze ook bij een sportvereniging zouden kunnen aansluiten. Sporten zou voor elk kind vanzelfsprekend moeten zijn!”

Sporten zou voor elk kind vanzelfsprekend moeten zijn!

 • Tim Veldt

  Tim Veldt

  Baanwielrenner - viervoudig Olympiër

 • Sebastiaan Verschuren

  Sebastiaan Verschuren

  Zwemmer - Olympisch finalist - Sportman van Amsterdam

 • Claire verhulst

  Claire verhulst

  Betrokken student Project VoorUit

Steun het Jeugdsportfonds Amsterdam

Amsterdam Nieuws