Financiële steun zwemles in Steenwijkerland

Overijssel |

De gemeente Steenwijkerland sluit zich aan bij het Zwemfonds en het Jeugdcultuurfonds. Wethouder Dieke Frantzen en wethouder Douwe Oosterveen ondertekenen daarvoor donderdag een samenwerkingsovereenkomst met beide fondsen. De gemeentelijke deelname aan de fondsen wordt betaald uit de extra middelen van het Rijk voor armoedebestrijding onder kinderen.

Steenwijkerland had al een Jeugdsportfonds. Daar komen nu twee fondsen bij waarop gezinnen die het niet al te breed hebben een beroep kunnen doen voor financiële ondersteuning. Wethouder Dieke Frantzen:  ,,Als gemeente vinden we het belangrijk, dat elk kind de mogelijkheid heeft om naar zwemles te gaan, te sporten of aan culturele activiteiten mee te doen. Ook kinderen van ouders die daar te weinig geld voor hebben. De fondsen geven een belangrijk steuntje in de rug.”

Jeugdsportfonds

Eerder sloot de gemeente zich al aan bij het Jeugdsportfonds. Nu komen daar het Zwemfonds en het Jeugdcultuurfonds bij. De fondsen vergoeden voor kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar uit gezinnen die dat niet kunnen betalen de contributie en in bepaalde gevallen ook het sportmateriaal dat nodig is om mee te kunnen doen aan sport en/of cultuur. Per seizoen is er per kind voor cultuur 425 euro beschikbaar en voor sport 225 euro. Voor het halen van de zwemdiploma’s A en B ontvangen de zwembaden een vergoeding. Ouders betalen hiervoor nog wel een eigen bijdrage van 120 euro.

Kansarme gezinnen

De Rabobank Foundation en de Lionsclub Steenwijk ondersteunen de missie van het Jeugdcultuurfonds om kinderen uit kansarme gezinnen die graag op muziek- of dansles willen, die kans te geven. Daarom investeert de Rabobank Foundation een bedrag van 2.500 euro en de Lionsclub Steenwijk 2.500 euro in het Jeugdcultuurfonds.

Bron: Stentor.nl