Factsheet Jeugdsportfonds Amsterdam 2016

Amsterdam |

In 2016 is het aantal sportende kinderen via het Jeugdsportfonds weer gegroeid! Bekijk de kerncijfers in onze factsheet 2016.

In totaal werden 6532 aanvragen goedgekeurd, ingediend door 936 intermediairs bij 371 sportaanbieders. Samen bereiken we nieuwe kinderen maar bieden we ook veel kinderen meerdere jaren de kans om te sporten. Zo dragen we bij aan structureel bewegen, plezier en gezondheid.

36% van de aanvragen werd gedaan door meisjes en 64% door jongens. Hiermee stijgt het aandeel meisjes licht ten opzichte van 2015.

77% van alle aanvragen wordt gedaan door kinderen tot en met 12 jaar. Bij jongere leeftijd blijft het aandeel aanvragen gedaan door meisjes niet heel erg achter bij jongens. Bij een leeftijd van 13 jaar en ouder is voor meisjes een relatief grotere afname in het aantal aanvragen te zien dan bij jongens.

Wat betreft type sport heeft diplomazwemmen heeft de koppositie gepakt in 2016. 87% van alle aanvragen bestaat uit aanvragen voor zwemmen, voetbal en vecht- en verdedigingssporten.